September, de maand waarin het uitblazen is na die lange herexamens. Of de maand waarin we nog kunnen genieten van heerlijk na-zomerweer en kleine trips plannen (wat ik dan ook deed). Afgelopen week trok ik naar Rotterdam en verzamelde enkele leuke plekjes!

rotterdam-3

Het centraal station op zich is al de moeite. De architectuur van het gebouw is echt impressionant. Als je dacht dat Antwerpen-Centraal of Gent-Sint-Pieters de moeite waren, dan stop je best eens om te kijken. Verder heeft het station enkele leuke winkeltjes en lijkt het wachten op je trein terug naar huis ineens een pak minder lang als je zo eens kan gaan snuisteren.

rotterdam-11

Kunstliefhebber? Ga dan zeker naar Museum Boijmans Van Beuningen. Er is een geweldige vaste collectie: een overzicht van verschillende stijlen van kunst vanaf de 14e eeuw tot en met de moderne tijd. Zo vind je er Mondriaan, Picasso, Rembrandt, … . Verder zijn de wisselende collecties ook de moeite om er te bezien. Het is op ongeveer tien minuten stappen van het centraal station en als student krijg je er nog eens 50% korting op het toegangsticket.

Website – Museumpark 18-20

rotterdam-12

Jullie hebben zeker al gehoord van de foodhallen: vergeet La Boqueria in Barcelona, ‘t is in Rotterdam dat je moet zijn! Al het eten dat je je kan inbeelden, is hier aanwezig. Binnengaan is gevaarlijk, er zal altijd wel iets zijn waar je plots trek in krijgt. Verder is ook het gebouw weer de moeite om te bekijken, vooral het plafond langs de binnenkant doet je toch eens stilstaan!

Website – Ds. Jan Scharpstraat 298

Processed with VSCO with lv01 preset

Natuurlijk mogen de alomgekende kubuswoningen niet op het programma ontbreken… Het is wonderbaarlijk hoe de huisjes zijn gemaakt en leuk om via een kijkwoning (inkom: drie euro, twee euro voor studenten) te ontdekken hoe zo een huisje ingedeeld is. Het huisje ziet er alleszins kleiner uit langs buiten dan dat het vanbinnen is.

Website – Overblaak 70

rotterdam-9

En lekker gaan eten? Dat doe je ten slotte bij proeflokaal Reijngoud. Het is een biercafé maar je kan er alleszins ook héél lekker eten. De frietjes zijn als het ware bijna Belgisch en de burger is heerlijk met een verse salade. Voor een burger en ice tea betaalde ik ongeveer 18 euro, wat schappelijk is voor een geweldig lekkere maaltijd.

Website – Schiedamse Vest 148

No more articles
pin-it