Na het industriële, grijze (maar mooie) Rotterdam was het in september ook tijd om het gezellige Amsterdam te ontdekken. Fietsen zo ver als het oog reikt (oppassen dat ze je niet overrijden), de gezellige grachten en een flinke portie cultuur: we love Amsterdam en zijn charmes!

breakfast_club_amsterdam_01-1

© Ines Van Helleputte

The breakfast club is zo een leuk adresje voor een lekker ontbijt. Het is er niet zo erg groot (dus de kans is groot dat je (heel) eventjes moet wachten) maar het was wel de moeite. Een glas fruitsap samen met american pancakes? Of liever een thee met verse gember en yoghurt met vers fruit? Ze hebben hier vanalles en het is allemaal echt even lekker.

Bellamystraat 2, Amsterdam West

rijksmuseum

© Ines Van Helleputte

Een beetje cultuur opsnuiven, dat doe je natuurlijk in het Rijksmuseum. Wat daar héél erg leuk is, is dat ze prenten van bepaalde schilderijen hebben waar je dan naar de details kan kijken. En natuurlijk is de nachtwacht héél echt de moeite om eens in het echt te zien (als er niet té veel toeristen voor staan 😉 ). En ook in het café kan je lekker lunchen, alhoewel het niet erg goedkoop is.

Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

wildernis_amsterdam

© Ines Van Helleputte

Als je gek bent op urban jungle en in plaats van een kattenvrouw droomt om een cactusvrouwtje te worden dan is wildernis écht de place to be. Er zijn zò erg veel mooie bloempotten en planten te spotten. En ook geweldig mooie kaartjes voor elke gelegenheid. Verder organiseert wildernis af en toe workshops dus als je er toch bent, kan het geen kwaad eens eentje mee te pikken.

Bilderdijkstraat 165F, 1053 KP Amsterdam.
sla_amsterdam

© Ines Van Helleputte

In België beginnen we eindelijk mee gaan met de salade-bar hype maar in Amsterdam zijn salades echt in. Bij SLA hebben we echt heerlijk gegeten! Je kan kiezen uit voorgemaakte salades of zelf je salade samenstellen. Verder zijn er ook tal van versgemaakte sapjes verkrijgbaar en hebben ze een klein hoekje met leuke vegetarische kookboeken en “groene” spulletjes.
Ceintuurbaan 149, 1072 GB Amsterdam
No more articles
pin-it