Het is weer zover: van maandag 31 oktober t.e.m. vrijdag 11 november kan jij je literaire hartje ophalen op de boekenbeurs in Antwerp Expo. Het ILS-team was van de partij op de feestelijke openingsnacht (burps) en spotte meteen drie niet te missen trends. Ready, set, go!

1. Het seizoensverse kookboek

Na een hele resem kookboeken met laagdrempelige recepten van BV’s en tv-chefs (#geeuw) is het nu de beurt aan de jonge chefs en de bloggende foodies om zich aan een kookboek te wagen. En dat smaakt, want de meesten hebben oog voor seizoensverse producten van eigen bodem (#welike)! Onze favoriet? Greens that taste like friendship van Seppe Nobels. Een waardig vervolg op Het Kookboek van het Jaar 2015: Vegetables that sparkle the conversation. Ook leuk: De helden van het echte eten van Alle dagen honger.

1-seppe-nobels

© Seppe Nobels

2. Het lifestyleboek zonder inhoud

De bloggers zijn niet alleen goed vertegenwoordigd in het culinaire segment, maar ook – en vooral – in de rayon van de lifestyleboeken. Sommige boeken zijn vooral mooi om naar te kijken, andere zijn ook de moeite waard om te lezen. Wij laten Jani en Josje dit jaar links liggen en trekken resoluut de make-up-kaart van Nanja Massy, poulain van de Belmodo-kliek. In DIY-beauty leren we eindelijk hoe we onze ogen kunnen opmaken zonder er (ongewild!) Halloween-ish uit te zien.

nanja-massy

© Nanja Massy

3. De boekenstand zonder boeken

Het was ’n beetje een vreemde eend in de bijt, de boekenstand zonder boeken van Bol. Maar het blauwe Bol-ijs en de onmogelijke signeersessies van onder andere Paul Van Ostaijen, Nicci French en Sophie Kinsella toverden een glimlach op ons gezicht. Toegegeven: het is ’n marketingtruukje, maar wel eentje dat smaakt!

Ook leuk:

  • Raadpleeg het programma van de boekenbeurs voor signeersessies en workshops van je favoriete auteurs. Staat alvast in onze agenda: Ladies Night op donderdag 10 november met signeersessies, lezingen en workshops van Nanja Massy, Elfi de Bruyn en Pascale Naessens.
  • Voor wie niet van boeken houdt, maar wel naar de boekenbeurs wil: de gadgets van ‘t Stad Leest (stand 322) maken iederen blij!
  • Altijd al een boek willen schrijven over het leven van je heldhaftige opa, je gekke buurman of … jezelf? Zorgbedrijf Antwerpen (stand 432) heeft een plan om eindelijk aan dat boek van je leven te beginnen.

Meer weten?
www.boekenbeurs.be

No more articles
pin-it