Midden september vond voor de 41ste keer het jaarlijkse Toronto International Film Festival (TIFF) plaats. Deze keer kon La La Land de People’s Choice Award wegkapen. Leuk voor hun, maar niks bijzonders? Weet dat vele winnaars van deze prijs ook later een Oscarnominatie konden veroveren. Ik verfris graag uw geheugen.

You’re going to love it. The World.

Vorig jaar stonden de Oscars vooral in het teken van Spotlight en The Revenant. De prijs voor beste actrice ging echter naar Brie Larson. Ze verdiende deze award met haar vertolking van Ma in de film Room. Hierin speelt ze een gekidnapte vrouw die haar jonge zoon Jack moet opvoeden in een ruimte ter grote van een gemiddeld tuinhuisje. Room won in 2015 de People’s Choice Award op het TIFF en was naast de prijs voor Brie Larson ook in de running voor Best Picture.

© zimbio.com

© zimbio.com

In 2014 kreeg The Imitation Game van Morten Tyldum de voorkeur van het publiek. Hiermee ging opnieuw een nominatie voor Best Picture gepaard. In 2013 ging de eer naar 12 Years a Slave van Steve McQueen, die op de 86ste academy awards ook effectief Best Picture won.

In LA, everyone is a star

© popsugar.com

© popsugar.com

Terug naar La La Land, want deze film is toch iets bijzonder. Het is immers… een musical. De film volgt een muzikant en een beginnende actrice die elkaar ontmoeten en verliefd worden. En indien u oplettend de titel gelezen heeft weet u het al: de film speelt zich inderdaad af in Los Angeles. Emma Stone en Ryan Gosling spelen de hoofdrollen. Script en regie is van Damien Chazelle, die ons al eerder met Whiplash wist te charmeren. Vanaf 30 november kan je bij ons de film in de zalen gaan bekijken. Ik kijk er alvast heel hard naar uit!

No more articles
pin-it