Als ik tegen vrienden praat over Haley Bennett is de reactie vaak “wie?”. En wanneer ze in een film passeert denken velen “was dat nu Jennifer Lawrence die ik zag?”. Maar nu ze in The Girl on the Train haar eerste écht grote rol heeft geland, denk ik dat dit voorgoed verleden tijd is. Haley Bennett is hier om te blijven. Een kleine introductie voor diegenen die haar nog niet kennen.

© collider.com

© collider.com

Van de boerderij naar Hollywood

Haley’s jeugd speelde zich af op het platteland van Ohio, Amerika. Vanaf haar 14de begon ze liedjes en poëzie te schrijven. Na haar studies verhuisde naar Californië op zoek naar een carrière in de showbiz. Met succes, want intussen heeft ze al redelijk wat films op haar cv staan. In Music and Lyrics, haar eerste film, zingt ze een duet met Hugh Grant. Hiernaast kan je haar onder andere terugvinden in de horrorfilm The Haunting of Molley Hartley of de actiethriller The Equalizer.

2016 lijkt echter het jaar te zijn van haar grote doorbraak. Momenteel is ze te zien in The Magnificent Seven. Hierin speelt ze nog een relatief kleine rol, als Emma Cullen. Vanaf 2 november kan je haar gaan bewonderen als Megan in The Girl on the Train, een adaptatie van het gelijknamige boek van Paula Hawkins. In deze film deelt ze de hoofdrol met Emily Blunt en Luke Evans.

© wallpapersdsc.com

© wallpapersdsc.com

En wat na dit jaar?

Ook voor 2017 staan er al enkele toffe films met haar op het programma. In het militair drama Thank You for Your Service zal ze samen met Miles Teller spelen. In Weightless deelt ze het scherm met onder andere Michael Fassbender, Christian Bale en Natalie Portman.

No more articles
pin-it