De 505™ jeans werd voor het eerst door Levi’s® geïntroduceerd in 1967 en is vooral bekend uit de New York punk scene in de jaren ’70. Pop artiesten en rocksterren werden veelvuldig gespot in de jeans, al dan niet gescheurd of ‘trashed’. De jeans staat ook wel bekend als de ‘stage-jeans’ met een tijdloze lived-in, rocked-in fit.

levis_mood_m505c_5

De originele 505™ zip fly jeans, voor het eerst gecreëerd vijftig jaar geleden, is een van de meest populaire fits van Levi’s® voor mannen en vrouwen. Door de geliefde straight leg is de jeans geschikt voor ieder figuur. Versleten gedragen door Debbie Harry, customized zoals de Ramones, of gescheurd zoals op de cover van het ‘Sticky Fingers’ album van de Rolling Stones. De 505™ jeans is naast de 501 original erg geliefd onder een jonger publiek in de Big Apple. Anno 2016 lanceert Levi’s® een gemoderniseerde versie van de 505™ jeans: de 505™C jeans. De C staat voor customized, omdat het design team een aangepaste straight leg heeft ontwikkeld, gecombineerd met een perfecte slim fit.

levis_mood_w505c_5 levis_mood_m505c_3

“The 505™ was a symbol of counter-culture. It rose to fame during an era of unrivaled creativity in art and music. We’re excited to introduce a modern and slimmer take on this classic. It’s equally and subversively sexy on both men and women,” aldus Karyn Hillman, Levi’s® brand Chief Product Officer.

 “There’s no better time to launch the 505™C. We noticed people are buying the 505™ vintage, particularly girls, because the vintage 505™ has a zipper, creating a flatter front, and it does that amazing Levi’s® inverted heart, perky bum thing that vintage Levi’s® do, so we wanted to recreate some of that.”

levis_mood_w505c_2

In het huidige straatbeeld en op de catwalk zijn veel vintage Levi’s® zichtbaar en de hedendaagse vintage trends, authentieke styles en een ‘mom bum’ maken de terugkeer van de 505™ jeans helemaal van nu.

Het geboortejaar van de 505™ viel samen met de Summer of Love; een explosie van cultuur aan de West Coast. Eind jaren zestig was een waanzinnige tijd voor muziek, film, couterculture en burgerrechten. De Levi’s® 505™ werd geïntroduceerd tijdens dat hoogtepunt in hometown San Francisco.

De Levi’s® 505™C jeans is verkrijgbaar vanaf september 2016.

levis_mood_m505c_1

No more articles
pin-it