Het Modemuseum te Antwerpen sloeg de handen in elkaar met het Museum van Schone Kunsten te Antwerpen naar aanleiding van het 100-jarig overlijden van de schilder Rik Wouters. Het resultaat? Een huwelijk tussen mode, interieur en kunst.

dsc_0030

De Mechelaar Rik Wouters is voornamelijk gekend voor zijn huishoudelijke taferelen, geschilderd in expressieve, onafgewerkte en kleurrijke penseelstreken.
Onze eigen Vincent Van Gogh was dan geen rijk man, maar liet een enorme rijkdom achter in zijn betoverende en optimistische werken.

dsc_0010

Achter elke hoek zie je een vertrouwd huiselijk beeld zoals; strijken, koken, in de tuin werken, de natuur,… en zoals elke creatieveling had Rik Wouters een muze, zijn vrouw Nel. Een ijzersterke vrouw met een voorliefde voor het combineren van felle kleuren. Klinkt bekend in de oren, niet?

dsc_0012

In deze expo zien we de zoektocht van verschillende kunstenaars, op zoek naar het eenvoudige en goede leven. We zien werk van Walter van Beirendonck, Veronique Branquinho, Atelier E.B., Studio Bless, Martin Margiela, Bruno Pieters, Dries van Noten en veel meer, die elk in hun eigen wereld inspiratie haalden uit de doeken en levendigheid van Rik Wouters. Handgeschilderde stoffen, alledaagse objecten die veranderd worden, recyclage van materialen, de combinatie van lekker op de bank en toch een intense work-out (benieuwd? ga dan zeker eens langs!) of gewoon de ultieme comfortable around-the-house-outfit, je kan het zo gek niet bedenken!

dsc_0032

De creatieve sector mag dan vele armen hebben, maar uit deze expo blijkt nogmaals dat de stam altijd dezelfde zal zijn. Een expo niet uitsluitend voor de modeliefhebber, maar ook de kunst- en interieurliefhebber kan hier ongetwijfeld zijn hart ophalen.

Wat denk je? Ook eens een kijkje nemen?

De tentoonstelling loopt nog tot en met 26 februari 2017 in het Antwerpse MoMu.

 

 

No more articles
pin-it