Je hebt het waarschijnlijk ook al gemerkt dat brunchen tegenwoordig een echte must is in het weekend. Scroll maar eens door je Instagramfeed op zaterdag- of zondagvoormiddag en je geeft me volledig gelijk. Gelukkig is het in België zo erg nog niet als in New York, waar je soms uren moet wachten tot je je voeten onder een -met allerlei lekkers gedekte- tafel kan schuiven. Crazy, much? De brunchadresjes in ons landje moeten in elk geval zeker niet onderdoen voor de New Yorkse hotspots. Ik geef je graag enkele Belgische toppers mee die jij dit weekend moet uitproberen!

1. Gust – Annonciadenstraat 4, 9000 Gent

503

 

Bij aankomst in dit gezellige adresje krijg je meteen een papiertje in je handen gestopt. Hierop dien je aan te geven wat je allemaal wil eten en drinken. Opgelet: je wil meteen zo goed als alles aanduiden, ik verzeker het je!

Fans van American pancakes met maple syrup en vers fruit zijn hier aan het goeie adres. De pannenkoeken zijn echt huuuuugeDo like the Americans do en neem er een mimosa (cava met vers fruitsap) bij. En eitjes, veel eitjes.

2. Chyl – Belle-Vuestraat 62, 1000 Brussel

img_6651

Chyl, dat staat voor Change Your Lifestyle. Nadat ik in deze healthy hotspot voor het eerst gebruncht had, wist ik het zeker: ik ga dit keer écht voor een gezondere levensstijl. Het interieur van dit herenhuis is erg Instagramwaardig: licht en strak. Om nog maar van het perfect gepresenteerde eten te zwijgen ;-). Proef er zeker eens de avocadotoast en het bordje met allerlei lekkers (o.a. hummus, kaviaar van aubergine en falafel)  om te delen met je vrienden.

Neem na de brunch ook eens een kijkje in hun shop, waar je alle ingrediënten kan kopen die je meteen een handje helpen bij die nieuwe levensstijl.

3. Mirlo’s – Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen

img_6078_copy

Een geliefd adresje bij menig blogger. Zou het door de French toast met vers fruit komen? Door die schattige mutsjes op de zachtgekookte eitjes of door de pastelkleurtjes in Merels interieur? Ik gok dat het een mix van dit alles is dat dit adresje zo populair maakt. Wist je trouwens dat je de schattige interieurspulletjes die je hier ziet ook kan kopen?

De koffietjes zijn hier to die for én ze werden zelfs vernoemd naar hoofdrolspelers in Sex and the City! Voor mij een Carrie, please! Mocht je nog niet goed uitgeslapen zijn, neem je best een Mr. Big (met een dubbel shot cappuccino). Uitkateren doe je met de spiegeleitjes met bacon.

Welk brunchadresje zou jij graag eens uittesten?

 

  • Droika Engelen

    Love Brunching @ Mirlo’s

  • Jan

    Ziet er lekker uit!

No more articles
pin-it