Al vier eeuwen lang kan je Pineau des Charentes vinden in het rijtje “grootste aperitiefklassiekers”. Klassiekers? Tijd voor een revival, dus! Zes jonge Belgische bartenders gingen met het vloeibare goud aan de slag en creëerden nieuwe pareltjes die je hier kan vinden.

Tot onze grote verbazing kwamen we tot de conclusie dat Pineau des Charentes het perfecte ingrediënt is voor een pure en geraffineerde cocktail die maar weinig andere ingrediënten nodig heeft!

Pineau des Charentes wordt gemaakt door druivensap met cognac te mengen, volgens de regels van de kunst. Het resultaat? Een likeurwijn die tegelijk fruitig en elegant is. Pineau des Charentes is een subtiele mix van zoet en aromatisch, of je hem nu liefst puur of gemengd drinkt.

Deze vernieuwende klassieker blijft mee met zijn tijd! Onze persoonlijke favoriet? Het vintage karakter van deze Negroni with a twist.

Pineau des Charentes is verkrijgbaar bij gespecialiseerde drankenhandels en in de betere supermarkt. Een fles varieert van ca. €10 tot ca. €25.
No more articles
pin-it