Havermout. Chiapudding. Muesli. Granola. Voeg er nog eens superfood of matchapoeder aan toe et voila: hipsterontbijt. In mijn ogen vallen ze al gauw onder dezelfde noemer: vogelvoer. Ik weet het, ik weet het – health is hip. Maar het blijft wel elke ochtend kauwen op een hoopje paardenhaver en hopen dat er niks tussen je tanden blijft zitten!
Eerlijk: ik heb er ook gewoon geen tijd voor ‘s morgens. Als ik kan kiezen tussen een half uur langer slapen of ontbijten, is mijn keuze snel gemaakt.

En toch, en toch – ik heb me bekeerd tot het geloof van de overnight breakfast lover. Je leest het goed: als ik ‘s avonds mijn ontbijt al kan maken of het on the go kan meenemen, ontbijt ik met veel plezier! Geef het maar eerlijk toe: ik ben niet alleen. Voor de liefhebbers van langslapen en blijven snoozen lijst ik mijn ontbijttips op.

Overnight ontbijt

Er zijn verschillende dingen die je ‘s avonds al kan klaarmaken, maar de twee makkelijkste zijn veruit overnight oats en overnight chia pudding. Voor chiapudding hoef je enkel een handvol chiazaad te mengen met melk (chocolademelk, kokosmelk, amandelmelk, …) of vruchtensap en klaar! ‘s Morgens kan je met een gerust hart opstaan en je ontbijt uit de koelkast meenemen.

Havermout werkt op exact dezelfde manier: handjevol havermout, handjevol melk, schudden en klaar! Je ontbijt is ready to go. Weet je niet waar te beginnen en wat de (eindeloze) mogelijkheden zijn? Kijk eens rond op Pinterest!

links: Banana coconut overnight oats rechts: Chia blackberry

links: Banana coconut overnight oats
rechts: Chia raspberry breakfast

 

Onze favorieten:Banana Coconut Overnight Oats van Broccoli & Muffins en Chia Raspberry Breakfast van Green Kitchen Stories!

On the go

Voor iedereen die ‘s avonds teveel op de planning heeft staan: niet getreurd! Er zijn nog zoveel andere dingen die je kan meenemen als ontbijt. Een simpel stuk fruit buiten beschouwing gelaten, kan je ook verschillende alternatieven online bestellen of gewoon in de supermarkt halen. Quaker Oats verkoopt zijn havermout natuur in kant-en-klare potjes, waar je enkel nog water aan toe te voegen hebt en bij Albert Heijn verkopen ze zo’n havermoutpotjes in vier verschillende smaken.
Ik ben zelf geen superfan van kant-en-klaar vol additieven en E-nummers, dus ben ik op zoek gegaan naar een snel, makkelijk en vooral gezond alternatief. Enter: Karma Karma!

Het principe is eenvoudig: kant-en-klare havermoutpotjes, zonder melkpoeder (lactose-intolerant? Geen probleem!), zonder toegevoegde suikers en zonder andere additieven. Water toevoegen en klaar! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn… Als je Karma Karma vergelijkt met de kant-en-klare potjes van de Albert Heijn hangt er natuurlijk een prijskaartje aan (<1€ bij AH vs. >3€ bij Karma Karma), maar wij bij ILS vinden het zijn prijs wel waard! Oordeel vooral zelf en laat het ons weten wat jij vindt!

Ontdek Karma Karma’s vier smaken!

No more articles
pin-it